Az elkészült töklekvárt az alábbi sütiben próbáltam ki, a receptet a nosalty-n találtam
Hozzávalók:
5 dl liszt
2 dl kristálycukor
3 dl töklekvár
2 db tojás
1 dl napraforgó olaj
1 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1,5 tk szódabikarbóna
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Egy tálban összekevertem a szódabikarbónás lisztet a cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a töklekvárral, a tojássárgákkal. Amikor már mindezt már teljesen összekevertem, lassan adagolva hozzáadtam az olajat.
A tojásfehérjét kemény habbá vertem, és lazán a a már elkészült masszához kevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, és tűpróbáig sütöttem.
Tálaláskor porcukorral meghintettem, sőt még + töklekvárt is adtam mellé, ..... nos nagy sikere volt, azt hiszem máskor is kell ilyet csinálni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése