2013. november 24., vasárnap

Kéksajtos-diós-körtés husi

Ezt a receptet a Class Fm-en hallottuk Rákóczi Feritől, és  párom javaslatára készítettem el, de elhatároztuk, hogy felvesszük a palettára, hisz mindkettőnknek nagyon ízlett :) Legközelebb meglepem vele a gyerekeket is és szerintem nekik is ízleni fog.

Hozzávalók:

6 szelet csont nélküli karaj, ha kicsik, akkor 8 - (én egy csirkemellet csontoztam ki, 8-10 db kisebb-nagyobb szelet lett)
2 marék dióbél
4 körte
20 dkg kéksajt, mondjuk gorgonzola-val tényleg bitangjó - (kétfélét vásároltam 10-10dkg-t)
2 evőkanál cukor, nem baj, ha barna
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
só, bors frissen őrölve

Elkészítése:

A hússzeleteket sózzuk borsozzuk, kicsit meg is klopfolhatjuk őket, én ezt kihagytam. Felforrósítjuk a serpenyőt, mehet bele az olaj, a húsok mindkét oldalát elősütjük. Nem kell nagyon pirosra, csak annyi a cél, hogy lezárjuk a rostokat. A husikat egy tűzálló tálba helyezzük, szépen egymás mellé. Közben a negyedekre vágott, kimagozott körte mehet a serpenyőbe, hozzá a vaj, és a cukor. Vegyük közepesre a lángot, várjuk meg, míg a cukor felolvad, karamellizálódik, és szépen bevonja a körtéket. Ha ez megvan, akkor mehet az egész a húsokra. Törd durvára a diót, szórd a tálba, morzsold rá a sajtot, majd tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb 15 perc kell neki, és kész is! A hús puhára sült, a körte-dió-sajt hármas szépen összeolvad, mennyei illatok szállnak, a család csorgó nyállal figyel, és vár. Adhatsz hozzá valamilyen köretet, mehet mondjuk rizs. Ennyi. És Istenkirálycsászár vagy. De tényleg.
Rákóczi Feri receptje itt található


Én annyiban tértem el az eredeti recepttől, hogy nem karajból, hanem csirkemellből készítettem, mint fentebb írtam nagyon fincsi lett, többször is fogok ilyet készíteni, és kipróbálom karajjal is, hisz az is egy kicsit más ízt fog az egésznek adni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése